Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για την οστεοπόρωση

Την έναρξη μιας πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και δωρεάν προληπτικών εξετάσεων οστικής πυκνότητας δρομολογεί από τον Οκτώβριο ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Η εκστρατεία θα διενεργηθεί με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Amgen και θα είναι ανοιχτή για όλους, ώστε να πραγματοποιήσουν προληπτικούς ελέγχους. Στις περιοχές τις οποίες θα επισκεφθεί ο σύλλογος, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Κάρυστος Ευβοίας, η Λακωνία, η Ξάνθη, η Λάρισα, η Αρχαία Ολυμπία, οι Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης και η Κέρκυρα.

Κύριος στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της.

Οι εκδηλώσεις σε κάθε περιοχή θα είναι διμερείς, όπου τα πρωινά θα πραγματοποιούνται οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι και το απόγευμα της δεύτερης ημέρας θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες της κάθε περιοχής.

Η εκστρατεία ενημέρωσης θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου από την περιοχή της Λακωνίας και σταδιακά θα επισκεφθεί κι άλλες περιοχές της χώρας.

Η πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» κα. Τσεκούρα δήλωσε πως «εδώ και 16 χρόνια προσφέρουμε αθόρυβα και με σεβασμό στον ασθενή και τους συμπολίτες μας το κοινωνικό μας έργο, είτε βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα, είτε σε απομονωμένες περιοχές. Όραμά μας είναι ο κάθε ένας από εμάς να έχει υγεία και ποιότητα ζωής. Σας προσκαλώ να επωφεληθείτε από την ύπαρξη του Συλλόγου μας και να συμμετάσχετε στις δράσεις του».

 

πηγή : pmjournal