ΕΠΕ: Ανοιχτή εκδήλωση για τις χρόνιες πνευμονοπάθειες

Μία ενημερωτική εκδήλωση αναφορικά με τα νοσήματα του πνεύμονα όπως το άσθμα, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και η βρογχίτιδα, διοργανώνει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) σε συνεργασία με την European Respiratory Society (ERS) και το European Lung Foundation (ELF) την ερχόμενη Παρασκευή στις 11 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

Στον χώρο θα βρίσκονται γιατροί, φυσιοθεραπευτές, διαιτολόγοι, φυσιολόγοι και νοσηλευτές για να υποδεχτούν ασθενείς με χρόνιες πνευμονοπάθειες και να συζητήσουν μαζί τους για τους τρόπους βελτίωσης της πάθησης και της ποιότητας ζωής τους, αλλά και να κάνουν πνευμονολογικές εξετάσεις όπως σπιρομέτρηση, δοκιμασίες βάδισης και αλλεργικά τεστ.

Επίσης, θα υπάρχουν περίπτερα όπου θα γίνεται συζήτηση προκειμένου να δοθούν οδηγίες σχετικά με τη διατροφή που προλαβαίνει και βοηθάει τα προβλήματα του αναπνευστικού, τις ασκήσεις που βοηθούν την αναπνοή, τη διακοπή καπνίσματος, την αποφυγή αλλεργιογόνων, τη νοσηλεία στο σπίτι και την ανακούφιση του χρόνιου πόνου. Παράλληλα, θα προβάλλονται συνεχώς ενημερωτικά φιλμ.

Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί από τις 9:30 έως τις 17:00.